Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@06:37:16 GMT

انواع تب سنج و راهنماي خريد و کار با انواع تب سنج

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۹۰۹۴

انواع تب سنج و راهنماي خريد و کار با انواع تب سنج

خبرگزاري آريا -

تب سنج ديجيتالي براي سال اول تولد کودک بهترين نوع تب سنج است
با اين که غالباً شما با لمس کردن پيشاني نوزاد مي‌توانيد متوجه بالا رفتن دماي بدن او شويد اما فقط به کمک يک ترمومتر يا تب‌سنج مي‌توان ميزان بالا بودن دماي بدن را تعيين کرد.
تب، واکنش دفاعي بدن و علامت يک بيماري است و در واقع بيماري به حساب نمي‌آيد، تب ممکن است به دلايل مختلف عفوني يا غيرعفوني ايجاد شود و در کودکان مي‌تواند علامت بيماري مهمي باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درجه حرارت طبيعي بدن هنگاميکه از طريق دهان اندازه گرفته شود،حدود 37 درجه سانتي گراد است. درجه حرارتي که از طريق مقعد گرفته مي شود معمولا يک درجه بالاتر از حرارت دهاني است.
بنابراين درجه حرارت طبيعي اندازه گيري شده از اين طريق 38 درجه است. براي اندازه گيري دماي بدن در هنگام تب از دماسنج هاي بدن يا تب سنج استفاده مي شود. اين دماسنج ها دماي بدن را از راه هاي مختلفي اندازه مي گيرند و شما را در سهولت درمان فرد بيمار ياري مي کنند.

تب واکنش دفاعي بدن و علامت يک بيماري است
طريقه استفاده از تب سنج ها :
از چندين راه درجه تب تعيين مي شود که براي هرکدام تب سنج هاي ديجيتالي ويژه اي موجود است که کار اندازه گيري را آسان تر مي کند.
اندازه گيري دما در مقعد يا روش رکتال، اين روش قابل اطمينان ترين روش براي خواندن دماي بدن است.
اندازه گيري دما از طريق دهان، روش دهاني براي اطفال کوچکتر از 5 سال توصيه نمي شود زيرا براي کودکان در اين سنين نگه داشتن ترمومتر در زير زبان براي زمان طولاني سخت است.
اندازه گيري دما در زير بغل، روش زير بغل (آگزيلاري) معمولا براي چک کردن دماي بدن نوزادان و اطفال کوچک تر استفاده مي شود. دقت اين روش از روش رکتال کمتر است. اگر روش آگزيلاري وجود تب را تأييد نکرد اما حس مي کنيد فرزند شما تب دارد، تب را با روش رکتال اندازه بگيريد.
اندازه گيري دما در شريان تمپورال يا روش پيشاني، اگرچه اين روش سريع است اما حتي در زمانيکه روش خواندن درجه حرارت دقيقاً مطابق روش پيشنهادي سازنده است، دماي خوانده شده هميشه کمتر از دماي واقعي است. اين روش دقت و اطمينان روش رکتال را ندارد.

درجه حرارتي از طريق مقعد گرفته مي شود معمولا يک درجه بالاتر از حرارت دهاني است
انواع تب‌سنج براي اندازه‌گيري دماي بدن کودک:
تب سنج ديجيتالي:
اين وسيله براي سال اول تولد کودک بهترين نوع تب سنج است. استفاده از آن بسيار ساده و راحت بوده و ميزان دقت بالايي نيز دارد و در اغلب موارد بسيار قابل اطمينان است. به دنبال مارک مشهور باشيد و هميشه دو يا سه عدد در دسترس داشته باشيد که بايد يکي مخصوص مقعد باشد.
معمولا در تمامي مدل‌هاي اين تب سنج‌ها، هشداردهنده وجود تب موجود است. ولي براي دريافت نتيجه صحيح تب‌سنج را در محل مورد نظر 3 تا 4 دقيقه نگه داريد.
دماسنج را روشن کرده و مطمئن شويد که عدد روي صفحه آن صفر است و عدد استفاده قبلي را نشان نمي‌دهد. دماسنج‌هاي ديجيتال معمولاً ميله‌اي پلاستيکي و قابل‌انعطاف دارند که در نوک آن سنسور دما قرار گرفته است و در سر ديگر آن صفحه نمايشي خوانا وجود دارد.
اگر دماسنجتان از کاورهاي قابل‌تعويض پلاستيکي استفاده مي‌کند، دقت کنيد که کاور موردنظر را براساس توصيه‌هاي توليدکننده که در دفترچه راهنما قيد شده است، تهيه کنيد. به خاطر داشته باشيد که بعد از هر بار استفاده کاور را دور بيندازيد و دماسنج را براساس توصيه‌هاي دفترچه راهنما تميز کنيد.

تبسنج هاي ليزري بدليل کاربرد به کار برده شده در آنها از طرفداران زيادي برخوردار هستند
تب سنج درون گوشي:
تب سنج درون گوشي استفاده از آن بسيار آسان است، البته براي اينکه درجه تب دقيق مشخص شود کودک بايد بتواند آرام و ساکت يک جا بماند. از طرفي مجراي گوش کودک به دليل کوچکي و پيچ و خم زياد ممکن است مانع يک اندازه گيري دقيق شود. به همين دليل اين نوع تب سنج ها براي سال اول مناسب نيستند.
تبسنج هاي بدون تماس(ليزري):
تبسنج هاي ليزري بدليل کاربرد و تکنولوژي به کار برده شده در آنها از طرفداران زيادي برخور دار هستند. خصوصا در زماني که کودک تحرک زيادي دارد و يا بدليل بيماري تحمل استفاده از تب سنج هاي از طريق گوش را ندارد بسيار پرکاربرد است. همچنين بدليل بدون تماس بودن اين تب سنج ليزري استفاده از آنها بسيار بهداشتي است.

دماسنج‌هاى ديجيتال پستانکى براى کودکان زير دو سال مناسب هستند
تب سنج جيوه اي :
امروزه پزشکان استفاده از اين تب سنج را توصيه نمي کنند، چون امنيت چنداني ندارند. اگر شيشه بشکند و جيوه بيرون بريزد علاوه بر خطرات ناشي از شيشه خرده، خطر مسموميت به همراه خواهد داشت.
آکادمى طب اطفال آمريکا از سال 2001 استفاده از دماسنج‌هاى شيشه‌اى را ممنوع اعلام کرده است.
دماسنج ديجيتال پستانکى:
براي استفاده از اين تب سنج ها به همکاري خود کودک هم نياز است و کودکي که از عفونت گوش رنج مي برد و مدام بي تابي مي کند امکان ندارد آن پستانک را به دهان بگيرد، چون مکيدن آن درد گوش را بيشتر خواهد کرد.
دماسنج‌هاى ديجيتال پستانکى براى کودکان زير دو سال و نوپايان به ويژه کودکاني که پستانک مى‌خورند، مناسب هستند.
اين دماسنج ها نيز مانند ساير دماسنج‌هاى ديجيتال، با باترى کار مى‌کنند و با يک حس‌گر الکترونيک درجه حرارت بدن را اندازه مى‌گيرند. درجه حرارت بر روى صفحه‌اى در جلوى دماسنج نمايش داده مى‌شود.
براى کار با اين دماسنج، کودک بايد آن را بدون حرکت به اطراف به مدت سه دقيقه در دهان نگاه دارد. البته ممکن است اين انواع مدت زيادى به درد شما نخورند، اما براى يک کودک، اين مدت مى‌تواند به اندازه يک عمر به طول انجامد. دماسنج‌هاى پستانکى دماى بدن را اندکى پائين‌تر نشان مى‌دهند، بنابراين پزشکان توصيه مى‌کنند که سه دهم درجه سانتي‌گراد به دماى نمايش داده شده افزوده شود.
تب سنج نواري:
اين نوع تب سنج که روي پيشاني قرار مي گيرند دقت شان پايين است و بنابراين پيشنهاد نمي شوند.

بهترين تب سنج
ويژگي هايي که بايد قبل از خريد تب سنج، آنها را بررسي کنيد:
زمان پاسخ : نمايشگر يک ترمومتر ديجيتالي ممکن است بسته به مدل، از 10 ثانيه تا بيش از 80 ثانيه طول بکشد. خواندن ترمومتر مادون قرمز فقط 1 تا 3 ثانيه طول مي کشد، اما ممکن است دقيق تر از يک تب سنج ديجيتال ارزان قيمت نباشد.
صفحه نمايشگر LCD : يک صفحه نمايش که اعداد را بزرگ نمايش مي دهد و در روز و شب قابل استفاده است، انتخابي مناسب است.
آلارم: برخي از مدل ها داراي يک آلارم (صداي بوق) هستند که در زماني که دما بيش از 99.5 درجه فارنهايت باشه، به صدا در مي آيد. مدل هاي ديگر براي نشان دادن مقدار دما از نمودار هاي رنگي (سبز، زرد و قرمز) بر روي نمايشگر خود استفاده مي کنند.
ايمني: بعضي از مدل ها داراي جنس و پوشش هاي محافظتي براي عدم ايجاد آلرژي در کودکان است. در پايان زمان استفاده، دستگاه از دسترسي کودکان دور نگه داريد.
حافظه و خاموشي خودکار: برخي از مدل ها داراي حافظه داخلي هستند که مي توان از طريق آن مقدار دما را در طي زمان هاي مشخص ذخيره و در صورت لزوم بررسي کرد. همچنين برخي ديگر از مدل ها داراي خاموشي خودکار در زمان عدم استفاده هستند.
گردآوري:بخش سلامت بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۹۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد

آفتاب‌‌نیوز :

محققان دانشگاه ساوت استرالیا با استفاده از داده‌های بیش از ۳۰۰ هزار شرکت کننده از بیوبانک بریتانیا به بررسی رابطه بین مصرف قهوه و طیف وسیعی از بیماری‌ها پرداختند و دریافتند مصرف بیش از اندازه زیاد قهوه می‌تواند ریسک آرتروز، پوکی استخوان و چاقی را افزیاش دهد.

در تحقیق اولیه این محققان، نوشیدن شش فنجان قهوه در روز به عنوان حد آستانه مصرف ایمن قهوه در روز تلقی شد.

«الینا هایپونن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «روزانه حدود سه میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود از اینرو ما درصدد بررسی فواید و مضرات آن بر روی سلامت برآمدیم.»

وی در ادامه می‌افزاید: «در این مطالعه، ما از شیوه ژنتیکی موسوم به تحلیل MR-PheWAS برای تعیین تأثیرات واقعی مصرف قهوه در مقابل ۱۱۱۷ مشکل بالینی استفاده کردیم.»

به گفته هایپونن، «نتایج ما نشان می‌دهد که مصرف متعادل قهوه عمدتاً ایمن است. اما مشخص شد عادت به مصرف قهوه ریسک سه بیماری را افزایش می‌دهد: آرتروز، پوکی استخوان و چاقی.»

وی تاکید می‌کند: «برای افراد دارای سابقه خانوادگی پوکی استخوان یا آرتروز یا برای افرادی که نگران ابتلاء به این بیماری‌ها هستند، این نتایج می‌تواند هشداردهنده باشد.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • سری جدید گلکسی واچ قندخون را اندازه می‌گیرد
  • هوای خرمشهر در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی