Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی با استفاده از نانومواد بسیار رسانا یعنی گرافین، ریزترین شتاب‌سنج جهان را ساختند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، فناوری نانو و مواد گرافینی هر روز نسبت به گذشته با پیشرفت جدیدی همراه بوده‌اند و محققان یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی شامل موسسه سلطنتی فناوری KTH سوئد و دانشگاه فنی آخن در آلمان و موسسه تحقیقاتی آمو در آخن با کمک گرافین ریزترین شتاب‌سنج دنیا را ساختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان امیدوارند که در آینده‌ای نزدیک از این شتاب‌سنج در سیستم‌های مانیتورینگ بیماری‌های قلبی- عروقی و ابزار پوشیدنی فوق حساس و همچنین فناوری‌های تصویربرداری در حال حرکت استفاده شود.
گفتنی است که شتاب‌سنج حسگری است که شتاب مکانیکی را به سیگنال الکتریکی متناسب با آن تبدیل می‌کند. شتاب‌سنج برای اندازه‌گیری ارتعاش، شوک و ضربه به کار می‌رود، ولی می‌توان از این حسگر برای کاربرد‌های دیگری نیز استفاده کرد. امروزه شتاب‌سنج‌ها کاربرد‌های بسیار فراوانی در لوازم الکترونیک و صنایع مختلف دارند.
دهه‌هاست که سیستم‌های میکروالکترومکانیک یا MEMS اساس نوآوری‌های جدید به ویژه فناوری‌های پزشکی را تشکیل می‌دهند. اما امروزه به کمک فناوری نانو نسل جدیدی از این ابزار‌ها روی کار آمده‌اند که سیستم‌های نانو- الکترومکانیک یا NEMS نامیده می‌شوند.  
محققان دانشگاه KTH در مورد این فناوری جدید می‌گویند که ویژگی‌های منحصر به‌فرد گرافین آن‌ها را به ساخت شتاب‌سنج‌های فوق کوچک قادر ساخته است.
آن‌ها ادعا می‌کنند که در نهایت می‌توانند از این شتاب‌سنج در تلفن‌های همراه برای ناوبری، بازی‌های موبایلی، گام‌شمار و همچنین در سیستم‌های نظارت بر بیماری‌های قلبی و ابزار‌های پوشیدنی ثبت حرکت استفاده کنند که حتی می‌توانند کوچک‌ترین حرکات بدن انسان را نیز شناسایی کنند.
سایر کاربرد‌های بالقوه برای این مبدل‌های NEMS شامل حسگر‌ها و محرک‌های NEMS فوق مینیاتوری مانند تشدیدگرها، ژیروسکوپ‌ها و میکروفون‌ها است. علاوه بر این، این مبدل‌های NEMS می‌توانند به عنوان یک سیستم برای توصیف خصوصیات مکانیکی و الکترومکانیکی گرافین به کار روند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانومواد بیماری قلبی بازی موبایلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۵۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!

سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. این سیستم به نام "ارتباطات نوری فضای عمیق" یا DSOC شناخته می‌شود و در 14 نوامبر از فاصله 226 میلیون کیلومتری (140 میلیون مایل) داده‌هایی را به رصدخانه پالومار موسسه فناوری کالیفرنیا در سن دیگو، کالیفرنیا ارسال کرد.

این انتقال "اولین نور" برای DSOC محسوب می‌شود و گامی مهم در جهت توسعه فناوری جدیدی است که می‌تواند روزی انقلابی در نحوه ارسال داده‌ها از فضا ایجاد کند. ارتباطات رادیویی که در حال حاضر روش معمول ارسال داده از فضاپیماها است، با افزایش فاصله، به طور قابل توجهی کندتر می‌شود. DSOC با استفاده از لیزر به جای امواج رادیویی، می‌تواند داده‌ها را با سرعت بسیار سریع‌تر و با پهنای باند بیشتر ارسال کند.

ماموریت آرتمیس 3 ناسا برای پرورش گیاه روی کره ماه

این فناوری نه تنها برای مأموریت‌های عمیق فضایی مانند سایکی، که در آن کاوشگر باید داده‌های زیادی را از راه دور ارسال کند، مفید خواهد بود، بلکه می‌تواند برای مأموریت‌های آینده به ماه و مریخ نیز استفاده شود.

DSOC در حال حاضر در حال ارسال داده‌های آزمایشی است اما در نهایت برای ارسال تصاویر و سایر داده‌های علمی از سیارک سایکی استفاده خواهد شد.

سایکی قرار است در سال 2026 به سیارک سایکی برسد. این سیارک تصور می‌شود که هسته فلزی یک سیاره اولیه باشد که میلیاردها سال پیش در اثر برخورد از بین رفته است. مطالعه سایکی می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر شکل‌گیری منظومه شمسی ما کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد استارتاپی شتاب در قم به کار خود پایان داد
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!