Web Analytics Made Easy - Statcounter

متاسفانه طولانی شدن روند پروژه‌های عمرانی در شهرهای مازندران سبب کم توجهی و فراموشی مردم به افتتاح این پروژه‌ها شده که متاسفانه دومین شهر پرتراکم کشور برای تکمیل پروژه‌های دولتی خود چشم انتظار اعتبارات بوده و خاک خورده است. ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۷ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قائمشهر٬ به منظور توسعه و ایجاد زیرساخت‌های لازم٬ پروژه‌های عمرانی پایه‌ریزی می‌شود٬ اما طولانی شدن روند تحقق یک پروژه و بهره‌برداری از آن٬ نارضایتی‌هایی را شکل خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد زیرگذر و روگذرها٬ برای کاهش بارترافیکی از جمله راه‌های مرسوم عمرانی محسوب می‌شوند. راهی که اگر به ثمر نشستن آن به طول بی‌انجامد٬ گره جدیدی را شکل می‌دهد.

پروژه غیرهم‌سطح شهید مهدوی در تقاطع خیابان تهران و کمربندی غربی قائمشهر٬  بیش از پنج سال از وضعیت نامشخص آن می‌گذرد و تاکنون به سرانجام نرسیده و شرایط قابل قبولی نیز ندارد. طرحی که برای کاهش بار ترافیکی در نظر گرفته شده بود٬ نتوانست به ثمر برسد و همچنان گره ترافیکی این نقطه برقرار بوده و مشکلاتی را در رفت‌وآمد پدید آورده است.

نارضایتی شهروندان از نامشخص بودن وضعیت زیرگذر شهید مهدوی 

حلیمه دادویی٬ شهروندی که به پیش‌روی کند پروژه انتقاد دارد به خبرنگار تسنیم در قائم‌شهر گفت: چندین سال وضعیت به همین شکل است و بسیار کند پیش می‌رود. نزدیک سال نو ٬ می‌بینیم که یک فعالیت جزئی انجام می‌دهند اما دوباره کار متوقف می‌شود و اصلا مشخص نیست٬ چگونه است.

معاون وزیر کشور: 80 هزار پروژه عمرانی نیمه‌تمام در کشور وجود داردافتتاح نخستین گلخانه هیدروپونیک در ازنا؛ 60 میلیارد تومان پروژه عمرانی و اقتصادی به بهره‌برداری رسید137 میلیارد تومان پروژه عمرانی در شهرداری شهرکرد اجرا می‌شود

این شهروند با بیان اینکه بیشترین بار ترافیکی را در این نقطه داریم٬ افزود: قبلا به دلیل نبود علائم راهنمایی و رانندگی٬ تصادفات زیادی را در این نقطه داشتیم. پس از پیگیری‌های زیاد٬ علائم را نصب کردند. اما باید این طرح اجرایی شود تا بارترافیکی کاهش یابد. بیشترین حجم ترافیک را در این منطقه داریم.

دادویی افزود: ترافیک پرحجم در روزهای تعطیل٬ باعث می‌شود برخی از رانندگان تاکسی٬ به این مسیر٬ مسافر نیاورند و خاطرنشان کرد: وقتی بارترافیکی پرحجم می‌شود٬ برخی از رانندگان تاکسی ترجیح می‌دهند به این مسیر٬ مسافر نیاورند و بسیاری از مسافران دچار مشکل می‌شوند. درواقع سخت بودن تحمل ترافیک چنین شرایطی را بوجود می‌آورد. همه این مشکلات برمی‌گردد به کندی کار و مشخص نیست تا‌به‌کی باید منتظر بمانیم تا کار پایان یابد. 

وی افزود: کنده‌کاری‌ها نیز باعث شده٬ آسفالت جاده وضعیت خوبی نداشته باشد. به نظر می‌رسد٬ این پروژه را رها کرده‌اند٬ چراکه هیچ پیشرفتی در آن نمی‌بینیم.

نبود منابع مالی٬ تنها دلیل کندی تحقق پروژه 

غلامرضا میرزایی، عضو شورای اسلامی دوره پنجم شهر قائمشهر٬ هدف از این کار عمرانی را عبور بار ترافیکی برشمرد و گفت: در تعطیلات٬ ترافیک سنگین در شهر مشکلاتی را بوجود می‌آورد و رفت‌و‌آمد بسیار سخت می‌شود. در واقع هدف از اجرایی کردن این طرح٬ عبور بارترافیکی شدید از این مسیر است. 

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر قائمشهر٬ با بیان اینکه کاهش بار ترافیکی٬ دغدغه کشوری محسوب می‌شود٬ خاطرنشان کرد: قبل اجرای پروژه زیرگذر تقاطع خیابان تهران٬ مطالعاتی صورت گرفت که مانند روگذر میدان جانبازان مشکلاتی را برای اصناف بوجود نیاورد. طبق برآوردهایی که صورت گرفت٬ تصمیم بر این شد که زیرگذر ایجاد شود تا کمترین خسارت را در آن نقطه بوجود آورد.

میرزایی، بودجه لازم برای این پروژه را مربوط به اعتبارات کشوری دانست و گفت: کل بودجه‌ این پروژه از سوی اداره راه‌ شهرسازی و وزارت راه تامین می‌شود. وضعیت اقتصادی و اعتباری دولت نیز در شرایط فعلی مناسب نیست. باید پولی باشد  تا به پیمانکار بدهند تا پیمانکار٬ کار را اجرایی کند. وظیفه ما در این بین کمک و نظارت است. اما بودجه برعهده ما نیست و تامین آن کشوری انجام می‌شود. 

وی افزود: نباید از بودجه شهری٬ برای این طرح کشوری استفاده کرد. این طرح کشوری است و بخش زیادی از ترافیک کشور٬ از این مسیر عبور داده می‌شود. 

رئیس مجمع خیرین سلامت قائمشهر٬ از تلاش اعضای شورای شهر٬ برای بهبود وضعیت اعتباری این پروژه و پیشرفت آن خبر داد و افزود: باوجود پیگیری‌های فراوان٬ با توجه به وضعیت اعتباری کشور٬ این پروژه به‌صورت قطره چکانی پیش می‌رود. از اوایل سال 97 نیز شورای دوره پنجم٬ بسیار پیگیر است تا این کار ضروری زودتر به سرانجام برسد. با این حال چون طرح کشوری است بارها درخواست کردیم و از وزارت کشور و وزارت راه‌ و شهرسازی خواستیم تا کار زودتر انجام شود. 

میرزایی معتقد است: این پروژه نیز همانند سایر پروژه‌هایی که در استان وجود دارد٬ نبود اعتبارات مالی، سبب کندی کار می‌شود و اظهار داشت: 1300 پروژه در مازندران٬ نیمه کاره است. این هم یکی از پروژه‌های دولتی که چنین فرایندی دارد. باوجود اینکه پیمانکار معتبر و دارای توانمندی علمی و رتبه‌ای خوبی است٬ ولی بحث مالی و اعتباری در این میان٬ مشکلاتی را پدید آورده است.

میرزایی تنها دلیل توقف و کندی پروژه را منابع مالی و اعتباری دانسته و تصریح کرد: مدیران استانی پیگیر این موضوع هستند اما منابع مالی واعتباری که باید از سوی دولت تخصیص یابد٬ از مبدأ مشکل دارد. در واقع تنها دلیل توقف و کندی کار٬ بحث اعتبارات مالی و ریالی است. در حوزه شهری همکاری و هماهنگی‌های لازم انجام می‌شود. اما اعتبارات کشوری که باید اختصاص یابد به کندی می‌رسد.

چرخش بی‌سرانجام٬ زمان‌سنج پروژه‌های دولتی 

زمان‌سنج پروژه‌های دولتی معمولا سال‌های زیادی را در خود می‌چرخاند. چرخشی که تنها٬ زمان پیشی می‌گیرد و طرح‌ها و پروژه‌ها٬ مغلوب و شکست خورده در انتظار نگاه مدیران٬ غبار فراموشی به خود می‌گیرند. پروژه غیرهم‌سطح شهید مهدوی درصورت تحقق٬ تحول بزرگی در کاهش بار ترافیکی شکل خواهد داد.

در حال حاضر که شورای شهر در جایگاه ناظر٬ چشم انتظار توجه مسئولان مربوطه است و اداره راه و شهرسازی نیز که خود را متولی نمی‌داند٬ نگاه ویژه و پیگیری مدیران استانی و کشوری را می‌طلبد. 

گویا عده‌ای از مدیران تنها به دنبال پربار جلوه دادن٬ سال‌های مدیریتی خود هستند و علاقه زیادی به کلنگ‌زنی‌های پروژه‌هایی دارند که اعتباراتشان به سرنوشتی مبهم دچار می‌شوند.

گزارش و مصاحبه از معظمه نقی پور

انتهای پیام/ 681/ش

R41358/P/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پروژه های دولتی بار ترافیکی کاهش بار پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۰۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران

تین نیوز

ترافیک تهران گلوگاه هایی دارد که در  صورت رفع شدن می توان به کاهش قابل توجه راه بندان ها امیدوار بود؛ از جمله احدث یک اتوبان با هزینه 5 هزار میلیارد تومان که 3 میدان و دو بزرگراه را به هم متصل می کند.

شهرداری تهران در راستای برطرف کردن مشکل ترافیک ، پروژه‌هایی را در دست اجرا دارد که به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، با اجرای این پروژه‌ها کاهش محسوس ترافیک را در معابر بزرگراهی  خصوصا در غرب پایتخت شاهد خواهیم بود.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره این پروژه‌ها توضیح داد: بزرگراه یادگار امام(ره) از شمال غرب تهران آغاز و پس از گذر از محله‌هایی نظیر سعادت آباد، شهرک قدس، مرزداران و خیابان آزادی به میدان جی منتهی می‌شود. پروژه تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام(ره)، آن را به بزرگراه آزادگان وصل می‌کند تا سیر کاملی در غرب پایتخت برای تخلیه بار ترافیکی صورت گیرد و به همین علت در میدان جی، پروژه شاخه بزرگراه یادگار امام(ره) پس از یک دوره توقف عملیات عمرانی، در دوره ششم مدیریت شهری از سر گرفته شده است.

حق‌بین با بیان اینکه پروژه مذکور، میدان جی، میدان فتح، بزرگراه فتح، بلوار بهار و بزرگراه شهید را دربرمی‌گیرد، افزود: هزینه انجام عملیات عمرانی کلان‌پروژه اتصال بزرگراه یادگار امام(ره) به بزرگراه آزادگان بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان است. البته وجود معارضان متعدد تأسیساتی، نهادی و ملکی از دلایل پیچیدگی و توقف پروژه بوده است.

به گفته او، تلاش‌ها برای اتصال بزرگراه یادگار امام به آزادگان از دو جبهه در حال انجام است و بر همین اساس، فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی در جنوب این پروژه، محدوده بزرگراه آزادگان افتتاح شده و فاز بعدی هم در حال عملیات عمرانی است تا به آزادگان وصل شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: بر اساس برآورد پلیس راهور پایتخت، کاهش محسوس ترافیک در غرب تهران بویژه محدوده میدان آزادی، بزرگراه آیت‌الله سعیدی، جنوب بزرگراه یادگار امام(ره) و تا حدودی بار ترافیکی کنونی بزرگراه شهید چمران و نواب، از دیگر آثار بهره‌برداری از این پروژه است.

اتصال میدان جی به میدان فتح با تونل

حق‌بین با تأکید بر این نکته که برای حدفاصل میدان جی تا میدان فتح، تونلی به طول ۳۵۰ متر طراحی شده و در دستور ساخت است، گفت: پروژه اتصال بزرگراه یادگار امام(ره) به بزرگراه آزادگان از اولویت‌های عمرانی دوره ششم مدیریت شهری است و نظارت‌ها بر استمرار عملیات عمرانی و رفع چالش‌های اجرایی آن ادامه دارد. معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران افزود: برای تکمیل این پروژه، شهرداری تهران با ارتش، وزارت دفاع و آموزش و پرورش توافق‌های مهم و اثرگذاری داشته و بر این اساس، گشایش‌های مهمی برای اجرای عملیات عمرانی در محدوده میدان جی و میدان فتح ایجاد شده است. حق‌بین گفت: پروژه تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام(ره) از جمله مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی غرب تهران در این دوره مدیریت شهری است و شامل روگذرها و زیرگذرهای متعددی است. به‌عنوان مثال در منطقه میدان فتح یک تقاطع سه سطحی شامل پل، میدان و زیرگذر پیش‌بینی شده و در حال احداث است. معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره تکمیل بزرگراه شهید بروجردی نیز توضیح داد: فاز یک بزرگراه شهید بروجردی به بهره‌برداری رسیده و در حال حاضر فاز دو آن از سوی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در دست اقدام است. کمربندی جنوب شرق و شرق تهران پس از سال‌ها شکل می‌گیرد

حق‌بین افتتاح فاز نخست آزادراه شهید شوشتری در شرق تهران را در سال‌جاری یکی دیگر از کلان‌پروژه‌های شهرداری تهران در جنوب شرق تهران عنوان کرد که با کاهش محسوس بار ترافیکی بزرگراه بسیج، به نوعی کمربندی جنوب شرق و شرق تهران را پس از سال‌ها شکل خواهد داد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نظارت مستمر بر پروژه‌های مهم مسکونی و عمرانی در استان بوشهر
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • ۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد
  • ۱۲۳ پروژه عمرانی در شهر هچیرود طراحی شده است
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  •  عربستان جلسه‌ای درباره آینده غزه برگزار می کند
  • اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد
  • عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه